dit Red Barnet

Materialer

dit Red Barnet

dit Red Barnet, august 2015
I dette nummer sætter vi fokus på børn i katastrofer. Når jordskælvet, orkanen eller tørken rammer, er børnene altid blandt de mest sårbare.
Du kan møde nogle af børnene her i bladet.  Mød bl.a. 13-årige Purshottam, der blev væltet omkuld, da det værste jordskælv i 80 år ramte Nepal.


dit Red Barnet, maj 2015
I dette nummer sætter vi fokus på urbanisering – udviklingen med, at flere flytter fra land til by. Mød 12-årige Abushe, der aldrig nåede længere end til busstationen, da han søgte til storbyen. Du kan også læse om, hvordan Red Barnet hjælper de bådflygtninge, som trodser Middelhavet for at komme til Europa.


dit Red Barnet, marts 2015
Vi stiller skarpt på vor tids største humanitære katastrofe - krigen i Syrien - der nu går ind i sit femte år. Og så tager vi et kig i arkiverne for at fejre vores 70-års jubilæum. dit Red Barnet, november 2014
Den 20. november 2014 var det 25 år siden, at børn fik deres egne menneskerettigheder med FN's Børnekonvention. Men selvom der er meget at fejre, er der endnu mere at kæmpe for. I dette nummer af dit Red Barnet gør vi status efter 25 år med Børnekonventionen.

dit Red Barnet, august 2014
Selv om katastrofer og krige ikke er for børn, møder vi alligevel i Red Barnet hver dag børn, der står midt i dem. Læs i dette nummer af dit Red Barnet om, hvordan katastrofer rammer børn, og hvad vi gør for at forberede dem bedst muligt på katastrofer.

dit Red Barnet, maj 2014
Hvert år dør en million spædbørn indenfor det først døgn, efter de er blevet født. I dette nummer af dit Red Barnet kan du læse hvorfor,  og om den indsats, som Red Barnet yder for nogle af verdens kvinder og deres nyfødte børn. Læs blandt andet om Shefali fra Bangladesh, der har mistet tre børn under fødslen.


dit Red Barnet, februar 2014
Mød Blaise, Chedelaude, My-Taelle, Ghadeer og Korah Beau Atom. De lever alle midt i krig, fattigdom eller katastrofer - alligevel fortæller de her om deres drømme for fremtiden.


dit Red Barnet, december 2013
I dette nummer kan du blandt andet læse historien om syriske Amira. Hun er ti år og sad og legede i skyggen af et træ, da et bombeangreb ramte hende. Du kan også læse om Red Barnets indsats i Filippinerne for de millioner af børn, der på et enkelt døgn fik revet deres liv itu af supertyfonen Haiyan.


dit Red Barnet, august 2013
Vi er på besøg i Zaatari-flygtningelejren i et døgn - en af de lejre som lige nu huser flest syriske flygtninge. I dette nummer kan du også møde Mikkel, som voksede op med frygten for sin fars lussinger.

dit Red Barnet, juni 2013
dit Red Barnet stiller skarpt på mobning og arbejdet med at bryde de onde mønstre i skoleklasserne. Du kan blandt andet møde Christian og Louise, som var henholdsvis mobber og offer i den samme skoleklasse helt fra 2. – 9. klasse. For fem år siden gav Christian en officiel undskyldning til Louise for de mange grimme ting, han havde gjort mod hende.


dit Red Barnet, marts 2013
dit Red Barnet fokuserer i marts-udgaven på forskelsbehandling af piger. Temaet ’Piger i verden’ giver dig blandt andet nepalesiske Sitas historie - hun er 14 år, gift og gravid og går en usikker fremtid i møde. I magasinet kan du også læse om store resultater for Red Barnets uddannelsesarbejde i Somaliland og få fem gode råd om børn og unges færden på nettet.

dit Red Barnet, november 2012
Endnu et ’dit Red Barnet’ er på gaden, og vi fortsætter succesen med det nye og forbedrede design. Dette nummers tema er børnefattigdom i Danmark. Vi fokuserer på de 67.000 danske børn, der lever i fattigdom, og vi stiller spørgsmålene ’hvem’, ’hvad, ’hvorfor’ og fortæller om vores arbejde for de udsatte børn.

dit Red Barnet, august 2012
Red Barnets magasin skifter fra august 2012 navn til ’dit Red Barnet’ og får nyt layout. Det betyder også flere historier om de børn, vi kæmper for sammen med jer. I hvert nummer behandler vi et aktuelt tema fra børns hverdag, lader et børnepanel give de voksne tørt på og giver jer mere reportage fra virkeligheden herhjemme og ude i verden.


Red Barnet Nyt 2, maj 2012
Læs bl.a. artiklerne: De voksne skal lytte til os, Fem kilometer mellem krig og fred, Bliv frivillig, Grønlandske børnestemmer får en ny klang, Børn har ret… til at kende deres rettigheder, Vi står med små liv i hænderne, Fra Gellerup til Christiansborg.

Red Barnet Nyt 1, februar 2012
Læs bl.a. artiklerne: Jeg vil gerne betale mere i skat, Det, vi kæmper for, flytter noget og Vokseværk på FacebookRed Barnet Nyt 5, december 2011
Læs bl.a. artiklerne: Man smiler gennem hele kroppen, Det nytter at give og Samvittigheden, hjertet og generne.


Red Barnet Nyt 4, oktober 2011
Læs blandt andet artiklerne: Huskeseddel til Helle og Co., Skab venner - ikke fjender, Jeg gør det, jeg er bedst til og Et juleeventyr af genbrug og lim.

Red Barnet Nyt 3, august 2011
Læs blandt andet artiklerne: Vi støtter ikke børnearbejde - men børnearbejderne. Børnearbejdere igennem nåleøjet. Hvor svært kan det være? Børnearbejdere kræver respekt.

Red Barnet Nyt 2, maj 2011
Læs blandt andet artiklerne:
Hvor er mine rettigheder? Katastrofe gav en klump i halsen. Vi kan bruge vores store fælles muskler. I Danmark fængsler man da flygtningebørn. Hjælpen kommer rullende.


Red Barnet Nyt 1,februar 2011
Læs blandt andet artiklerne: Ny hjælp til misbrugte børn, Frivillighed skal være in, En lang og snørklet vej mod en stor butik, Børnene bærer byrden
Når børnenes stemme gjalder i EU


Red Barnet Nyt 5, december 2010
Læs blandt andet artiklerne:
Stor pris til lille teater, Hvorfor kan man ikke bare…?, 10 år med Mimi,
Det skal løses til lands, Et halvt århundrede i Red Barnet


Red Barnet Nyt 4, oktober 2010
Læs blandt andet artiklerne: Tak for hjælpen ved Familieindsamlingen, Eksperimentet, Hva’ skal vi med EU’s fattigdomsår, Næste katastrofe lurer i Pakistan, Et gør-det-selv eventyr til jul


Red Barnet Nyt 3, august 2010
Læs blandt andet artiklerne: Unge tager initiativ for liv, Dér hvor drømmene forsvinder, Aften i slummen, Udviklingsarbejde er en kontaktsport, Vi lever med hiv


Red Barnet Nyt 2, maj 2010
Læs blandt andet om Red Barnets nye formand, hvad der skal ske med Haiti, et pusterum i Påsken, håb for verdens børn og verdens værste skolesituation.


Red Barnet Nyt 1, februar 2010
Læs blandt andet om børn bag brudeslør, kaos i Haiti, nødhjælp for nybegyndere, at give en dåse og om børnearbejdere, der kan selv