Sådan bruger vi pengene

Resultater

Sådan bruger vi pengene

Mest til børnene

Flere end 1000 danskere arbejder frivilligt for Red Barnet. Men ikke alt er gratis. 
 
Som alle andre hjælpeorganisationer har Red Barnet mange udgifter. Der skal betales husleje, lønninger og ordentlige arbejdsredskaber som computere og skriveborde til vores medarbejdere. Men det koster også penge at oplyse folk om nød, fattigdom og sygdom, ligesom det koster penge at gennemføre en stor indsamling. 
 
Vi bruger dog altid så lidt som muligt på omkostninger og så meget som muligt på arbejdet for udsatte børn. 
 
Seks procent til administration
Hvis du giver 100 kroner til Red Barnet, går 86 af dem til arbejdet for at sikre udsatte børn herhjemme og ude i verden en god og tryg opvækst. Otte kroner går til indsamlinger og oplysningsarbejde. Og seks kroner bruger vi på administration. 
 
Det ville naturligvis være rart, hvis børnene kunne få det hele, men som en seriøs organisation, vil vi hjælpe børn bedst muligt. Det gør vi blandt andet ved at ansætte dygtige og professionelle medarbejdere med stor viden om blandt andet børns udvikling og trivsel og om hjælpearbejde generelt.
 
Løn 
Et af de spørgsmål, vi ofte får er, hvorfor der er forskel på cheflønninger i de forskellige organisationer. Det handler som oftest om, hvor stort et ansvar ledelsen har – for eksempel størrelsen af budgettet og medarbejderstaben.
 
Red Barnets budget for 2015: ca. 541 millioner kroner
 
Lønnede medarbejdere: Omkring 150 i Danmark og udlandet
 
Gennemsnitsløn for en afdelingschef i 2015: 64.639 kroner (brutto) om måneden inkl. pension og tillæg
 
Løn for generalsekretæren i 2015: 82.917 kroner (brutto) om måneden inkl. pension og tillæg. Generalsekretæren er også administrerende direktør.
 
Hovedbestyrelsen og dennes formand arbejder gratis.