» Resultater » Nyhed

Nyhed

Resultater


Jeg kan ikke lade mit folk dø

28-02-2012

Foto: Jenn Warren/Save the Children

Emmanuel Yak Bol har uddannet sig til snedker gennem Red Barnets uddannelsesprogram i Sydsudan. Her fortæller han om, hvordan det har ændret hans liv.

Mit navn er Emmanuel Yak Bol og jeg er lærer på Red Barnets uddannelsescenter i Sydsudan.

Det hele begyndte med, at jeg selv blev studerende på centret. Jeg har altid fået at vide, at jeg skulle gå i skole. Men da min far døde havde min mor ikke længere råd til at sende mig i skole. Jeg droppede ud og forsøgte at finde arbejde.

Men så kom jeg i tanke om tilbuddet om uddannelse fra Red Barnet. Jeg tog sagen i egen hånd og udfyldte en formular og begyndte at uddanne mig til snedker.

Dengang var jeg 19 år. Nu er jeg 26, og efter flere års arbejde i branchen er jeg selv blevet lærer.

Hver dag taler jeg med studerende og prøver at gøre dem til gode mennesker. Denne her skole udretter faktisk noget, den forandrer folk.

I dag tager jeg mig af min mor og mine to søstre på 10 og 15 år, som nu går på Red Barnets skole – ligesom jeg gjorde.  Jeg har også selv en kone og et barn.

Min familie gør mig lykkelig, for når man bliver gift og får et barn, kan man være sammen og have det godt. Min kone er skrædder, og hun har en skrædderbod på markedet. Hun er også blevet udlært gennem Red Barnets program. Det var sådan, vi mødtes.

Jeg tjener penge. Ikke mange, men det er stadig godt. Jeg kan planlægge mit liv, jeg kører min egen virksomhed – mit eget værksted henne på markedet. Jeg har ansatte, som jeg betaler løn. Derhjemme dyrker jeg også haven. Vi har køer og geder, og gødningen gør dyrkningen bedre.

Jeg vil gerne gøre min virksomhed til en succes, for den er mit liv. Mine medarbejderne bygger bygninger af lokale materialer, og vi laver også møbler. Handlende, organisationen og myndigheder køber møblerne. Når man laver et godt stykke arbejde, kan folk godt lide det.

Folk hernede er altid på jagt efter mad til deres familie, så de kan overleve. Jeg kan sove trygt om natten, jeg har mit job. Jeg har noget. Men jeg kan ikke bare lade mit folk dø, jeg må hjælpe andre.

Læs om vores akutte og langsigtede arbejde i Sydsudan

Her fortæller Chol Daniel Dau Dau, der siden april 2011 har været studerende på et af vores TVET-centre, hvordan det har ændret hans liv.

Relaterede nyheder: