Eksempler på fondssamarbejde

EU, fonde og ministerier


Sådan bruger vi pengene

10-08-2011
Ekstra Bladet skriver fredag, at det kan være svært at gennemskue, hvordan hjælpeorganisationer bruger penge, der bliver samlet ind i forbindelse med sultkatastrofen på Afrikas Horn. Se hvordan Red Barnet bruger pengene her.

Som alle andre har hjælpeorganisationer udgifter. Der skal betales husleje, lønninger og drift. Men det koster også penge at oplyse folk om nød, fattigdom og sygdom – og selvom det kan virke absurd, koster det også penge at indsamle penge. 
 
Derfor skal vi stadig bruge så lidt som muligt på omkostninger og så meget som muligt på arbejdet for udsatte børn. 
 
Syv procent til administration
Hvis du giver 100 kroner til Red Barnet, går 83 af dem til arbejdet for at sikre udsatte børn herhjemme og ude i verden retten til en god og tryg opvækst. 10 kroner går til indsamlinger og oplysningsarbejde. Og syv kroner bruger vi på administration. 
 
Det ville naturligvis være rart, hvis børnene kunne få det hele, men som en seriøs organisation, vil vi hjælpe børn bedst muligt. Det gør vi blandt andet ved at ansætte dygtige og professionelle mennesker med stor viden om blandt andet børns udvikling og trivsel og om hjælpearbejde generelt.
 
Hvordan bruger vi din støtte på Afrikas Horn?
Red Barnet har arbejdet i Østafrika i mere end 20 år og kender derfor regionen rigtig godt. Desuden har Red Barnet mere end 90 års erfaring med katastrofesituationer som den nuværende.
 
Akut sørger vi for mad, vand og medicin, samt støtte til de familier, der har mistet deres indkomst på grund af tørken.
Et centralt punkt i Red Barnets arbejde er også beskyttelse af børn. Vi opretter derfor særlige beskyttede områder for børn, hvor børnene kan være børn i et sikkert og trygt miljø omgivet af professionelle voksne.
 
I en katastrofesituation, bliver børn ofte udsat for voldsomme oplevelser, som de enten skal beskyttes imod eller have hjælp til at bearbejde på en sund måde. Det kan de i Red Barnets beskyttede områder for børn.
Relaterede nyheder: