Eksempler på fondssamarbejde

EU, fonde og ministerier


Dine penge gør en forskel

27-09-2011

Foto: Rachel Palmer/Save the Children

Hjælpens fordeling

Red Barnet i Danmark har i alt samlet 30,6 millioner kroner ind til arbejdet på Afrikas Horn.

Omkring 21 millioner kroner går til akut hjælp, mens omkring ni millioner kroner går til det langsigtede arbejde.

Indsatsen foregår i adskillige områder i Somalia, Etiopien og Kenya. Det drejer sig om forskellige projekter, afhængigt af, hvilke behov der er i de enkelte områder.

Pengene er kommet ind via Danidas nødhjælpsbevilling og danskernes donationer til Red Barnets Børnekatastrofefond, landsindsamlingen og tv-indsamlingsshowet Afrika NU!

Du kan stadig støtte børnene på Afrikas Horn og i andre katastrofeområder ved at støtte Børnekatastrofefonden

Med din hjælp har Red Barnet kunnet hjælpe rigtig mange børn på Afrikas Horn – både akut og på længere sigt.

Sultkatastrofen på Afrikas Horn er langt fra slut, men den gode nyhed er, at rigtig mange børn har fået og fortsat får hjælp.

Red Barnets indsamling til den hårdt ramte region, som startede i juli, Danidas nødhjælpsbevilling, en del af pengene fra landsindsamlingen og det store tv-indsamlingsshow ’Afrika NU’, har i alt givet Red Barnet over 30 millioner kroner til at hjælpe de sultende børn.

Mange akut underernærede børn har fået hurtig behandling. Mad- og vanduddeling, latriner, mobile sundhedsklinikker og særlige beskyttede områder for børn i de store flygtningelejre er nogle af de mange former for akut hjælp, som vi har kunnet give.

Vigtigt med langsigtet arbejde

Men skal indsatsen under en katastrofe være optimal, giver det ikke mening at lave vandtætte skotter mellem den akutte og den langsigtede hjælp.

Derfor arbejder Red Barnet mange steder med begge dele på samme tid.

- Det mest ressourcebesparende og effektive er at sætte ind med hjælp i flere forskellige sektorer på samme tid, forklarer programkoordinator i Red Barnet, Marie Dahl.

- For eksempel kan man støtte med sundhedsydelser, ernæring og rent vand i kombination med katastrofeforebyggende arbejde.

Sult kan forebygges

Katastrofeforebyggelse er da også en vigtig del af Red Barnets langsigtede arbejde. Og i det arbejde er børnene centrale aktører.

- Vi arbejder med forebyggelse ud fra den tanke, at børn er fantastiske ambassadører for den viden, vi kan give dem om, hvad deres familier kan gøre for, at tørken og sulten ikke rammer lige så hårdt næste gang, siger Marie Dahl.

I Red Barnets børneklubber lærer børnene blandt andet, hvilke planter der gror bedst i tørkeramte områder, hvordan de effektivt kan opsamle og opbevare regnvand, hvordan de passer godt på de eksisterende brønde og vandkilder, så drikkevandet bliver ved med at være rent, og hvordan vandpumperne skal vedligeholdes for at fungere.

En vigtig viden, som børn er gode til at tage med hjem og give videre til deres familier og lokalsamfund.

Relaterede nyheder: