Eksempler på fondssamarbejde

EU, fonde og ministerier


En hel dag til sikrere internet

07-02-2011
Læs mere og få hjælp
Børn og unge, der bliver udsat for mobning, chikane eller seksuelle henvendelser på nettet, kan få professionel hjælp og rådgivning hos Buddyguard - Red Barnets online rådgivning
8. februar stiller knap 70 lande skarpt på Sikker Internet Dag - lige fra Island til Kenya og fra Canada til Sydkorea. I Danmark organiseres dagen af Medierådet for Børn og Unge i samarbejde med Red Barnet og Cyberhus.

Mobilen og nettet er for mange børn og unge nærmest en forlængelse af hånden. Og hvis der ikke er logget på Facebook før morgenmaden, så bliver profilen i hvert fald tjekket over frokosten.


- Onlinelivet er på mange måder fedt og fantastisk, for det er rart at vide hvad bedsteveninden laver eller blive ønsket tillykke på Facebook. Men nogle gange går det også galt. Online er der ikke langt fra ”Jeg elsker dig” til ”Jeg hader dig” og det er omkostningsfrit at sende en hadebesked, fordi man ikke kan se reaktionen hos den, man sender til. Derfor eskalerer konflikter og mobning meget hurtigere online end i den virkelige verden, siger Jon K. Lange, der er projektleder i Red Barnet.

Stadig stort behov for oplysning om unges onlineliv
Og det stiller større krav til både de unge selv, deres forældre, lærere, pædagoger og udbydere af chatforums og andre sociale medier.

- I Red Barnet mener vi, at der stadigvæk at der er et stort behov for oplysning om det at være online, og hvordan man kan hjælpe børn og unge der er endt i hårde konflikter eller mobbesituationer. Både til brandslukning eller via en forebyggende indsats. Og Sikker Internetdag er en oplagt mulighed for at sætte fokus på dette, siger Jon K. Lange.

Dagen fejres med konferencen Generation Online, hvor Danmarks førende eksperter – fra blandt andre Red Barnet – er samlet til oplæg og workshops om børn og unges digitale fællesskaber og digitale kompetencer. Samtidig markeres dagen over hele landet med masser af aktiviteter og events under temaet ”Smil, du er på nettet!”.

Aktiviteter for både små og store
De yngste børn og deres forældre kan lære mere om online sikkerhed, privatliv og webetik i et helt nyt univers på www.dr.dk/b/Oline 
Og for de større børn og unge er der stribevis af konkurrencer, smil og underholdning på www.smilduerpaanettet.dk, der sætter spot på, hvad der får børn og unge til at smile på nettet.
 
Mere information om events og aktiviteter på www.sikkerinternetdag.dk

Børn og unge, der bliver udsat for mobning, chikane eller seksuelle henvendelser på nettet, kan få professionel hjælp og rådgivning hos BuddyGuard – Red Barnets online rådgivning.


 

Relaterede nyheder: